Karate

Med vett och etikett kommer du långt. Med vett och etikett menar vi hövlighet. Hövlighet är en viktig komponent i våra liv, i vårt samhälle. Vett och etikett gör oss medvetna om vad som händer runt omkring oss, och påminner oss om vårt ansvar gentemot varandra och att vi alla är en del av samhället.

Vi är stolta över att aktivt odla hövlighet och bidra till att den lever vidare och kanske rentav stärks i samhället, säger Mikael Lundström, utbildningsansvarig för Tumba Gymnasiums Karateklass. Vi mår alla bra att möta och bemötas med hövlighet. Hövlighet sammanfogar våra själar och sprider sig gärna som ringar på vattnet.

Hövlighet i kombination med, kraft, fart och kontroll. Hövlighet i kombination med slå, sparka och blockera. Detta tillsammans med de långa traditionerna gör självförsvarsidrotten Karate till en av de mest spännande, kanske motsägelsefulla och personlighetsutvecklande idrotterna man kan utöva. Med hövlighet bygger du sociala relationer och undviker eller löser konflikter. Med kraft, teknik, kroppkontroll och strategi bygger du din självkänsla och en ödmjuk personlighet.

Karate med Mikael Lundström och Botkyrka Shukokai

Karate handlar om att förstå sin kropp, att få kroppen att arbeta effektiv och optimalt i stressade situationer, att förstå balans och tyngdpunkt och vara snabb i tanke och kropp. Karate handlar om att leva ett rikare liv helt enkelt, att i högre grad närvara i livet och förverkliga hela sin potential, fysiskt och mentalt.

Tillsammans med Tumba Gymnasium vill jag ge dig möjligheten att kombinera Karate (och allt det som du får med dig med idrottsgrenen) med dina Gymnasiestudier. Målet är att maximera din personliga utveckling och att du genom kunskap, hövlighet, kroppskontroll, självkänsla och nyfikenhet fortsätter din personliga utveckling under hela livet.

Motion eller Elittävla

Vi erbjuder dig att träna med en av Sveriges bästa Karatetränare i en av landets mest välorganiserade klubb. Under åren har vi fostrat och utvecklat en rad av landets bästa utövare. Vi har även sett utövare med motionsambitioner ha etablerat sig på absolut toppnivå inom svensk Karate.

Strategi och teknik

Kraft, fart och kontroll är vårt motto. Att vara elastisk, spänstig och få kroppen att samarbeta med sig själv skapar förutsättningarna att arbeta strategiskt med vad vi kallar ”Separation” (som i motsats till ”Rotation” - att på vinst och förlust satsa hela kroppens kraft i en och samma rörelse.)

Separation är fundamentet i vår strategi - en teknik som innebär att kroppen i varje moment, rörelse, attack även skapar beredskap inför motspelarens (re)aktion.  I Separationsstrategin strävar kroppen mot balans och beredskap inför tävlingsmotståndarens motaktion. När slag eller spark utdelas framåt, agerar till exempel rygg och ben i motsatt riktning. (Testa själv) Detta gör att både kropp och huvud är redo för kommande aktion, och att du alltid ligger steget före de tävlingsmotståndare som agerar utifrån rotationsteknik.

Vill du så vill vi

Vi vill vara delaktig i din mentala, tekniska och fysiska utveckling, vi vill locka fram, kanske dra fram din fulla potential som Karateutövare. Vi lovar att studera varje enskild detalj i din teknik och i dina rörelser för att förbättra och slipa dina färdigheter intill excellens och perfektion. Viktigast av allt för att du ska trivas och utvecklas hos oss är att du vill tänka, lära och leva Karate.

I samarbete med Botkyrka Shukokai Karate erbjuder vi dig möjligheten att kombinera Karateträning i absolut toppklass i kombination med dina gymnasiestudier.

På Tumba Gymnasium blir Karate en naturlig del av din skolgång vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på både idrott och studier. Botkyrka Shukokai Karate startades av Mikael Lundström 1987 och är idag en av Stockholms största karateklubbar. Karateklubben har sina lokaler i Idrottshuset som ligger tätt intill Gymnasieskolan.

Besök Botkyrka Shukokais hemsida

Gör din ansökan »