NIU - Konståkning

Tumba Gymnaisum har blivit godkända som en NIU skola för konståkning. NIU står för Nationell Idrottsutbildning och är certifierad av Svenska konståkningsförbundet och skolverket. TG har mångårig erfarenhet av idrottsutbildningar. Vi erbjuder träning i kombination med studier och en trygg och stimulerande miljö att utvecklas i.

Träningsfilosofin bygger på att alla ska få möjlighet att bli så bra som de kan bli och utvecklas i sin egen takt. Tillsammans planerar vi målsättningar och avstämningar. Varje individ tar ett stort eget ansvar för träning och måluppfyllelse. Vi jobbar med videoanalyser och noggranna träningsplaneringar för att optimera träningen. En tät kontakt med din ordinarie tränare är av största vikt för att träningen ska vara som mest effektiv.

Konståkningsutbildning ger dig 400 poäng i din specialidrott varav 200 poäng är idrottsspecialisering och 200 poäng är träningslära. Ispassen ligger schemalagda på två förmiddagar. Träningsläran ligger som ett separat pass och här varvas teori med praktik. Du får lära dig vad som krävs utanför isen för att lyckas inom konståkningen med allt från kravanalys i din sport, kostkunskap, mental träning, styrka, kondition och rörlighet med tillhörande fysiska tester. Du lär dig vad som krävs för att få en bra utveckling och du får testa på olika träningsformer och gör kontinuerligt tester för att se att träningen ger effekt.

Utbildningen är individuellt anpassad för att du med dina unika egenskaper ska få möjlighet att utvecklas optimalt. Vi följer konståkningsförbundet utvecklingstrappa gällande konståkningens alla delmoment.

Våra Instruktörer

Jessica Von Rosen

Caroline Wennerholm

Konståkningen är en livsstil som handlar om att vidga och utmana sig själv som person och idrottsutövare, både mentalt och fysiskt. Konståkning är elegans, teknik och kraft samtidigt. Konståkning är tusen olika moment som hänger ihop och ska utföras med ett konstnärligt uttryck, tajming, precision och kontroll. Konståkning är för alla men de som har största viljan är de som kommer längst.

Jessica von Rosen och Caroline Wennerholm, steg 4B respektive 3B via Svenska konståkningsförbundet, har båda många års tränarerfarenhet och är huvudtränare i
sina respektive klubbar KK Sollentuna och Botkyrka KK.

NIU - Din andra klass

Du som antas till NIU kan kombinera din idrottsutbildning med valfritt program. Som NIU-elev läser du flera kurser ihop med dina idrottskompisar. Vi har valt att lägg ihop kurserna i svenska, engelska samt idrott och hälsa för att skapa optimala scheman för dig som idrottare. På så sätt kommer du att studera ihop med dina NIU kamrater i en högpresterande miljö flera gånger i veckan.

Gör din ansökan »