Handboll - NIU

Tobbe handbollTumba Gymnaisum är en NIU skola i handboll vilket står för Nationell idrottsutbildning godkänd av Svenska handbolls-förbundet och skolverket. TG har mångårig erfarenhet av handbollsutbildning på elitnivå. Vi erbjuder träning i kombination med studie och en trygg och stimulerande miljö att utvecklas i.

Hos oss blir handbollen en naturlig del av din skolgång vilket innebär att du kan satsa helhjärtat på idrott och studier. Under gymnasietiden fördelas idrottsutbildningen på idrottsspecialisering 200 poäng och träningslära 200 poäng.

Utbildningen är individuellt anpassad för att du med dina unika egenskaper ska få möjlighet att utvecklas ill en elitspelare. Fokus ligger på dig som människa, atlet och handbollsspelare, allt för att skapa en heltäckande utbildningför dig.

NIU - Din andra klass

Du som antas till NIU kan kombinera din idrottsutbildning med valfritt program. Som NIU-elev läser du flera kurser ihop med dina idrottskompisar. Vi har valt att lägg ihop kurserna i svenska, engelska samt idrott och hälsa för att skapa optimala scheman för dig som idrottare. På så sätt kommer du att studera ihop med dina NIU kamrater i en högpresterande miljö flera gånger i veckan.

Våra utbildare MatsKardell-255x340

Mats Kardell - Huvudinstruktör

 • Elittränare i Sverige och Norge i 24 år.
 • Utbildad Mastercoach 2007 via EHF
 • Utbildad fysiktränare sedan 2013 genom FTU i Sverige.
 • Tränarinstruktör på TS1 och TS2 nivå i Sverige.

 

 

 

326

 Michael Åström - Målvaktstränare

 • Fortfarande aktiv i Allsvenskan för IFK Tumba
 • 3 SM Guld med Hammarby
 •  Klubbar: Norsborg, IFK Tumba, Hammarby, SanRaphael  (Frankrike)

 

 

 

Caroline Hellström - Instruktör

 • Behörig lärare i Idrott och Svenska
 • Meriter från Elitserien med Spårvägen
 • J-landskaper
 • Moderklubb HK Eskil, Eskiltuna

 

 

 

 

IMG_0566

Mellanmål efter varje träning

Elever och tränare på NIU samlas i TG`s fina restaurang efter varje morgonträning, där man erbjuds ett mellanmål av mycket hög kvallité. Tack vare restaurangchefen Finn med personal får vi bästa tänkbara kostförtsärkning direkt efter träningarna. Detta ger ny energi och bra återhämtning efter tuffa träningspass. Det skapar också fin sammanhållning och kostmedvetenhet. Mycket uppskattat av elever och personal på NIU.

 

 

Mer om Mats Kardell

”Effektiv inlärning påverkas starkt av vilka känslor vi har och i vilket tillstånd vi befinner oss i. Vilka känslor som finns i vår grupp och i vilket tillstånd vi alla befinner oss är av betydande vikt för vår gemensamma utveckling och framgång.”

Det är därför viktigt att vi på NIU har ett bra klimat i gruppen där vi glädjs med varandra i framgång och ljusa stunder, men också att vi finns där för varandra och stöttar varandra i motgång och svåra stunder. Att vi känner att vi kan anförtro oss till varandra i gruppen. Att vi är ärliga och har en trevlig jargong och att vi gemensamt bryr oss om och engagerar oss i  att alla mår bra och trivs i vår verksamhet.

244_NATIONELL IDROTTSUTBILDNING HANDBOLL_gr

Alla individer i vår grupp söker en inre känsla av välbehag och stimulans som helst också ska ska glädja andra. Alla vill ha beröm och mer än gärna få  bekräftelse på att man är uppskattad för det man gör. Det är betydelsefullt för våra NIU elever att de har en känsla av att tillföra något, bidra med något till gruppen.  Alla vill vara delaktiga och kunna bidra med positiva handlingar som dels glädjer andra men som också får individen själv att känna  sig nöjd och stolt över sig själv. Det är en av de stora drivkrafterna i vår verksamhet.

Gör din ansökan »